- Sleva
Frankovka 2017 - Vinařství Baraque - suché, VOC Modré hory - řada ELEGANT
Detaily produktu
Parametry
- Barva vína
- Červené víno
- Zatřídění vína
- Víno originální certifikace
- Zbytkový cukr
- Suché
- Alkohol (%)
- 12,5
- Zbytkový cukr (g/l)
- 0,2
- Kyseliny (g/l)
- 5,8
- Vinařská podoblast
- Velkopavlovická
- Vinařská obec
- Velké Pavlovice
- Vinařská trať
- Nadzahrady
- Objem lahve (l)
- 0,75
- Doporučená archivace v letech
- 8
- Snoubení s jídlem
- Tvrdé sýry
Zvěřina - Další informace o víně
- Produkt obsahuje oxid siřičitý (buď jen přírodní z vinohradu, nebo dodaný vinařem)
Popis
SLOVO VINAŘE
Víno má temně rubínovou barvu s fialovým okrajem. Ve vůni lehce ovocité, dominuje černé ovoce, ostružiny, černý rybíz a švestky s mírně kouřovým aromatem. Chuť tvrdší ovocná s vyšší kyselinou a tříslovinami, které se dalším zráním v lahvi ještě zakulatí. Středně dlouhou dochuť uzavírají sušené švestky a fíky. Víno je šťavnaté a vhodné k celovečernímu společenskému popíjení. Hrozny v kvalitě pozdního sběru kvasily ve vinifikátoru s řízením teploty. Jablečno-mléčná fermentace proběhla spontánně až při zrání ve dřevě. Část vína ležela v malých dubových sudech, část ve starém akátovém sudu. Dalším ležením na lahvi pak víno získalo na harmonii a kulatosti.
OSOBNOST VÍNA PODLE VINAŘE - LÉČITELKA
Dřív by chodila po lese, sbírala bylinky a připravovala z nich čajové směsi, tinktury a masti. Dnes už může sáhnout po moderních variantách, které připravil někdo jiný. A tak vám u kávy a kvalitní čokolády poradí, kdy použít krém s přídavkem tymiánu a jak podpořit imunitu multivitamínovým sirupem z ostružin, borůvek a černého rybízu. A jen tak mimoděk vám nabídne skvělé koření na maso, které voní paprikou už na dálku. Cuvée Goliáš je jako majitelka obchůdku se zdravou výživou.
O VÍNĚ
Frankovka je starobylá modrá moštová odrůda.O původu odrůdy se vedou spory, podle slovního základu „frank“, v mnoha místních názvech, lze usuzovat na původ z centrálních oblastí francké říše (prof. Kraus). Víno je s vyšší kyselinou a tříslem, v chuti i vůni po peckovém červeném ovoci, většinou višně, třešně. Vhodné k dlouhému ležení v láhvi a k barikování.