• Oceněné víno

Grand Cuvée Caberner 2016 CS+NER - Vinařství Bíza - suché, vh - Řada EXCLUSIVE - Zlatá medaile Salon vín Valtice 2023

OCENĚNÍ
Zlatá medaile Salon vín Valtice 2023

650,00 Kč
S DPH
Počet
Skladem Prosím, z logistických důvodů objednávejte stejné nebo různé druhy vín po 6, 12, 18 ... lahvích. Děkujeme za pochopení.

Detaily produktu

Parametry

Barva vína
Červené víno
Odrůda vína
Cabernet Sauvignon
Neronet
Ročník vína
2016
Zatřídění vína
Výběr z hroznů
Zbytkový cukr
Suché
Alkohol (%)
14,5
Vinařská podoblast
Velkopavlovická
Vinařská obec
Čejkovice
Vinařská trať
Odměry
Objem lahve (l)
0,75
Doporučená archivace v letech
40
Další informace o víně
Produkt obsahuje oxid siřičitý (buď jen přírodní z vinohradu, nebo dodaný vinařem)

Popis

SLOVO VINAŘE
Grand Cuvée Caberner vzniklo kupáží odrůd Cabernet Sauvignon 85%, Neronet 15 %. Macerace hroznů trvající 30 dnů na slupkách ve spojení se zráním ve francouzských dubových sudech barrique (80% nové sudy) po dobu 30 měsíců, vložili do vína intenzivní rubínovou barvu. Bohatá ovocná vůně přezrálých třešní, ostružin, černého rybízu, sušených švestek a datlí je harmonicky doplněna jemnými tóny perníku, v kombinaci s likérem a nugátem. V chuti je víno nazrálé s hřejivými tóny čerstvé marmelády.

OCENĚNÍ
Zlatá medaile Salon vín Valtice 2023


O VÍNĚ - Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon je původní francouzská modrá moštová odrůda, vzniklá pravděpodobně náhodným křížením odrůd Cabernet Franc a Sauvignon. V r. 1980 zapsaná do Státní odrůdové knihy. Hrozen je středně velký, dlouhý, kónický, bobule malé, modročerné, pevná slupka. Víno je typické tělnaté s chutí i vůní ostružin, černého rybízu, při vyzrálosti malin, někdy vůně fialek.


O VÍNĚ - Neronet
Neronet je modrá moštová odrůda (barvířka) vzniklá křížením (Svatovavřinecké x Modrý Portugal) x Alibernet. V r. 1991 zapsaná do Státní odrůdové knihy. Vyšlechtěna prof. ing. Vilémem Krausem CSc. v Lednici na Moravě. Víno je plné, tělnaté s vysokou intenzitou barvy. Při klasické technologii má víno vyšší třísloviny, běžné barvy lze dosáhnout i bez fermentace rmutu pouze několika hodinovou macerací, potom je víno harmonické.