Naše recenze z nákupního portálu

Avatar Markéta K.
01.08.2020
5.005.005.005.005.00
Výhody:
výborná zkušenost s termíny, komunikací, s celým obchodem, je patrné, že si obchodník svých zákazníků váží
Avatar Marta R.
22.05.2020
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Skvělé, rychlé služby, kvalitní vína!
Avatar Věra F.
19.05.2020
5.005.005.005.005.00
Celkový názor:
Vše jak inzerováno, velka ochota a příjemné jednání. Velká spokojenost.

Chardonnay 2017 - Vinařství Buchtovín - polosladké, mzv

190,00 Kč
S DPH
Počet
Skladem Prosím, z logistických důvodů objednávejte stejné nebo různé druhy vín po 6, 12, 18 ... lahvích. Děkujeme za pochopení.

Detaily produktu

Parametry

Barva vína
Bílé víno
Odrůda vína
Chardonnay
Ročník vína
2017
Zatřídění vína
Moravské zemské víno
Zbytkový cukr
Polosladké
Alkohol (%)
13,0
Zbytkový cukr (g/l)
21
Kyseliny (g/l)
7,1

Popis

Chardonnay je původní francouzská bílá moštová odrůda z Burgundska, vzniklá pravděpodobně náhodným křížením ze starobylé odrůdy Heunisch (přivezenou do Evropy Huny) a Pinot Noir (Rulandské modré). V současné době je Chardonnay internacionální odrůda pěstovaná v celém světě (vinařském). Do Státní odrůdové knih ČR byla zapsaná v r. 1987. Odrůda je příbuzná burgundským odrůdám Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Gris, Pinot Noir. Hrozen je středně velký, středně hustý s krátkou stopkou, bobule malé, kulaté žlutozelené. Místní názvy a synonyma pro Chardonnay v Evropě a ve světě: Chardonnay blanc, Pinot Chardonnay, Gamay blanc, Chardennet, Chardenai, Chaudenay, Beaunois, Weißer Clevner, Melon d´Arbois, Epinette, Morillon, Aubaine, Beaunois, Feinburgunder, Melon blanc, Muscadet, Meroue, Obaideh.

Víno je plné, mladé s výraznými kyselinami. Ve vůni citrusové plody, biskupský chlebíček, kandované ovoce, ve vyzrálém víně lze cítit lískové oříšky, včelí tóny, med. V chuti charakteru banánu, kandovaného ovoce. Vůni i chuť silně ovlivňuje terroir. Protože je Chardonnay celosvětová odrůda a lehce dostupná v obchodech a vinotékách, lze na něm učebnicově sledovat rozdíly vína z různých vinařských oblastí. Víno je vhodné k dlouhému ležení v láhvi a je rovněž velmi vhodné k barikování.

Fermentováno pouze na přírodních kvasinkách, nefiltrováno.